Cum se calculeaza ascendentul in zodiacul european

Zodiacul este un sistem de coordonate astronomice ecliptice ce este impartit in 12 regiuni. Aceste 12 regiuni se afla la o distanta de 30 de grade de fiecare, din punct de vedere longitudinal. Exista extrem de multe tipuri de zodiace, dar, fara indoiala, cel mai important si folosit este cel european si, totodata, cel chinezesc. Cu toate acestea, sunt si altele mai putin cunoscute, cum ar fi astrologia agricola, persana, elenistica, medicala, meteorologica, politica, tibetana, si multe altele.

Dupa cum bine stiti, in horoscop-ul european se afla 12 zodii distribuite astfel:
– Berbec – 21 Martie – 20 Aprilie
– Taur – 21 Aprilie – 21 Mai
– Gemeni – 22 Mai – 21 Iunie
– Rac – 22 Iunie – 22 Iulie
– Leu – 23 Iulie – 22 August
– Fecioara – 23 August – 21 Septembrie
– Balanta – 22 Septembrie – 22 Octombrie
– Scorpion – 23 Octombrie – 21 Noiembrie
– Sagetator – 22 Noiembrie – 21 Decembrie
– Capricorn – 22 Decemrbie – 19 Ianuarie
– Varsator – 20 Ianuarie – 18 Februarie
– Pesti – 19 Februarie – 20 Martie
Conform teoriilor din astrologie, personalitatea noastra este definita, in special, de ascendentul din care facem parte. Ascendetul reprezinta constelatia din zodiac care se afla la rasarit in momentul cand ne nastem. Astfel, pentru a putea calcula ascendentul, este nevoie doar de ora nasterii (de la meridian), timpul sideral (este timpul de care are nevoie Pamantul pentru a efectua) si coordonatele locului de nastere (adica longitudinea si latitudinea. Pentru a calcula, va trebui sa va uitati pe un tabel de efemeride ale timpului sideral (pentru a calcula, in mod corect, va trebui, cu regula de 3 simpla, sa ajustati timpul sideral, deoarece, intre 2 zile consecutive, are loc o diferenta de 4 minute). Dupa aceasta, trebuie sa convertiti longitudinea in timp, prin a inmulti cu 4. De exemplu, daca va aflati intr-un loc unde longitudinea este de 25 de grade si 4 minute, atunci rezultatul va fi o ora si 16 minute.
Dupa ce ati efectuat aceste lucruri, veti calcula timpul sideral final. Pentru aceasta, va trebui sa inmultiti ora nasterii cu timpul sideral corectat si rezultatul inmultirii longitudinii cu 4. Rezultatul pe care l-ati obtinut va trebui sa il cautati in tabelul caselor cerului, in punctul unde aveti latitudinea ce corespunde cu locul nasterii.
Chiar daca pare complicat, in doar cateva minute puteti sa va aflati ascendentul si, implicit, tipul de personalitate pe care natura v-a „rezervat-o”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Leave A Comment

WordPress Blog