Tehnici de pescuit

Pescuitul, considerat de catre unele persoane ca fiind un sport nobil, a inceput sa fie si un hobby undeva in mijlocul secolului al XVII-lea. De atunci, oamenii au incercat, si au reusit, sa imbunatateasca acest sport cu anumite tehnici de pescuit. Asadar, in doar cateva secole, au fost concepute zeci de tipuri de undite si momeli, pentru ca o persoana sa isi atinga maximul de potential cand se afla la pescuit.

TURISMUna dintre cele mai cunoscute tehnici de pescuit este cea Feeder. In aceasta se va folosi o lanseta pentru Feeder, cu o lungime ce variaza intre 2.8 si 4.2 metri si 2 sau 3 tronsoane. Se pot folosi Feedere cu gauri in corp, cu un capat sau ambele capete desfacute. Asa cum stiu majoritatea persoanelor care sunt profesioniste cand vine vorba de pescuit, grosimea firului se alege, de cele mai multe ori, conform pestelui pe care vrem sa il prindem. Lanseta pentru Feeder pe care o folosim trebuie sa aiba, de obicei, firul principal intre 0.12 si 0.22 mm. Cu o mulineta si carlige mici, de obicei cuprinse intre valorile 12 si 18, aceasta tehnica de pescuit este folosita doar ca un moment de recreere, deoarece se pot prinde doar pestii de suprafata de dimensiuni mici.

O alta tehnica de pescuit des folosita este cea Buldo. Aceasta este putin mai pretentioasa, deoarece vizeaza prinderea pestilor rapitori, in unele perioade din an, care vaneaza aproape de suprafata apei. Pentru a putea efectua aceasta tehnica de pescuit, este necesara o bila de plastic (cu sistem de agatare a liniei principale), un monofilament ce are o grosime cuprinsa intre 0.14 si 0.18 mm, un vartej cat mai mic si, ca momeli, niste musculite artificiale specifice pestelui rapitor care se doreste a fi prins. Ideea pe care o promoveaza aceasta tehnica de pescuit este aceea ca prima musculita ce este legata de firul principal sa se afle la aproximativ 30 de cm de bila de plastic, pentru ca pestele rapitor sa nu se sperie, iar celelalte muste sa fie legate la o distanta in care, atunci cand lanseta se recupereaza, sa nu se agate.

Tehnica de pescuit Sheffield implica, adeseori, folosirea plutei la minimum 15 de metri, atunci cand adancimea apei depaseste valoarea de 4 metri. Pluta va fi aleasa, in principal, in functie de curentii de apa si conditiile atmosferice. De asemeni, se va folosi o agrafa speciala cu vartej, pentru a atasa pluta de firul principal al lansetei. Pentru a regla adancimea de pescuit, se va folosi, asa cum o spune si numele tehnicii, nodul Sheffield.

Ideea acestuia este aceea ca nodul din partea inferioara trebuie sa se afle la o distanta mai mare, decat in mod normal, fata de plumb, pentru ca acesta si pluta sa nu intre in contanct in momentul lansarii. Este recomandat ca pentru aceasta tehnica de pescuit sa se foloseasca lansete Match sau Telematch, care au lungimi ce variaza intre 3.9 si 4.2 metri. Aici, mulineta nu trebuie sa depaseasca marimea uneia medii si poate fi folosit fie firul plutitor, fie cel scufundator. Firul plutitor este folosit la rauri sau la apele calme, deoarece ofera un control mai bun fata de cel scufundator, acesta din urma fiind folosit atunci cand vantul sufla destul de tare, evitandu-se, astfel, bucla. Carligele folosite in aceasta tehnica pot fi cu tija scurta sau lunga.

Pentru toate astea ai nevoie de pregatire si o buna oportunitate este sa accesezi un magazin de pescuit online si sa pui o comanda cu tot ce ai nevoie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Alti termeni folositi:

Leave A Comment

Weboy